Ihmiset ovat liian tyhmiä tajuamaan kaikkea mitä politiikka tuo tullessaan, vai ovatko? Miten ymmärtää kaikkea sitä mitä politiikka tuo meidän arkeen, joka päiväiseen elämäämme. Tarvitsemmeko todella ymmärtää vaikeimpia politiikan koukeroita? Emme varmasti tarvitse, mutta aina me ymmärrämme sen mitä politikot eivät. Kansalaiset ovat aina oikeassa tai ainakin olettamus on sellainen. Politikot tekevät työtään siinä missä muu virkamies tai duunari. Työn luonne on vaan toinen. Politiikko ei valmista mitään muuta kuin verbaallista asiaa;puhetta ja tekstiä. Työtä tehdään paljon, mutta tulos ei vain näy niin hyvin kuin sen pitäisi.

Näin vaalien alla saamme taas aivomyrskyn politikoilta. Lupauksia, selityksiä, parempaa huomista ja toivoa. Olemme aivan hukassa siinä myrskyssä. Sosiaalipolitiikka jyrää aina vaalikamppanjoissa ja surutta käytetään niitä huono osaisia hyväksi vaalilupauksissa. Sosiaalipolittisesti epäonnistunut nelivuotiskausi käännetään taas omaksi eduksi vaalilupauksissa. Edellinen hallitus ei saanut "hyvinvointivaltiota" toimimaan, niin se oikeuttaa taas tulevat kansanedustajat lupaamaan ihmisille parempaa. Pitäisikö meidän todella uskoa siihen?

Verotuksen avulla varmasti saadaan myös sosiaalipolitiikkaa parannettua ja sosiaalitukija kehitettyä oikeaan suuntaan. Suunta on vaan todella hukassa. Sosiaalipolitiikka suomessa on varmasti enemmän onnistunut kuin epäonnistunut, mutta tulokset ovat vain todella heikkoja. Suurin voitto on varmasti se, että syntyneiden lasten kuolleisuus on vähäistä ja elinikä on noussut huimasti. Tarkemmin kun ajattelee niin jotain on osunut sosiaalipolitiikan omaan nilkkaan. Niillä toimilla mitä on tehty terveydenhuollon parantamiseksi ollaan saatu vain lisää ongelmia. Hyvät ideat muuttuivat ajassa kanssakunnan ongelmiksi. Tulovero, ansio-ja pääomaveron nostaminenko olisi ratkaisu? Mitä jos laskettaisiin palkkoja ja saataisiin enemmän työvoimaa? Mitä tapahtuisi jos annettaisiin kapitalistisen ajatusmallin levitä suomeen. Onko se jo sitä, vaikea määritellä,mutta miksi rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy. Se ei kuullosta demokratialta, se ei kuullosta hyvinvointivaltiolta. Suomen pelastaisi suomen rikkaat, jos he vain jakaisivat omistaan hieman muille tasoittaakseen syntynyttä gappiä ihmisen välille.