Hakeeko töitä vai vetää lonkkaa? Sylkeä kattoon ja väistellä valuvaa limaa lopun päivää, veltostua tekemättömäksi vätykseksi, tajuta mistään mitään. Uppoutua täydelliseen loputtomalta tuntuvaan kierteeseen, mikä repii pieni pala kerrallaan hajalle, olla kuristusotteessa saaden hieman ilmaa keuhkoihin, tuntea vetäytyvän täydelliseen pimeyteen.

Ihminen voisi tehdä jotain, mutta onneksi ei tarvitse. Yhteiskuntamme mahdollistaa elää toimettomana ja motivoimattomana. Yhteiskunta luo kansakunnastamme vätysten kerhon. Ei muutoksia saada aikaan nopeassa ajassa, vaikka tarvetta olisi. Emme koskaan pääse ihanteelliseen tilanteeseen sosiaalietuuksien tai minkään muidenkaan tukien kanssa jos luulemme niitten olevan ratkaisu työttömyyteen. Nalle Wahlroos sanoo, että etuuksia täytyisi leikata oikein kunnolla alla 25 vuotiailta nuorilta. Toisaaltaan se on totta, että etuuksien pois jättäminen voisi lisätä motivaatiota ihmisissä, jotka tarvitsevat tukia elääkseen.  Niin moni tosiaan tappelee Kelan kanssa kaiken maailman paperisotaa, että heikommat jäävät jälkeen ja jalkoihin siinä menossa. Sama energia minkä tukien hakijat laittavat siihen taisteluun olisi myös hyödylistä pistääm johonkin muuhun. Esim. opiskeluun tai töiden hakemiseen. Nalle voi olla asian ytimessä omilla kommenteillaan. Luoko liiallinen hyysääminen vain lisää masentuneita ja työttömiä.

Perussuomalaiset voittoon eduskuntavaaleissa ei varmasti ratkaise suomen ongelmia, mutta se voi olla oikea suunta parempaan. Nykyinen hallitusmuoto ei toimi.  Timo Soini on todella hieno mies, joka seisoo ihmisen takana sanoineen. Hän osuu sinne missä kipu on kovin ja laskee kätensä lohduttaakseen. Hän koskettaa omalla tavallaan, vaikka kannattaakin Rauman Lukkoa!